Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
2 декември (петък)

Областният управител Донка Иванова беше гост на откриването на новата сграда на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Шумен

Областният управител Донка Иванова и заместник-областният управител Селиме Кърджалиева бяха след гостите на официалното откриване на новата сграда на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Шумен в навечерието на 3 декември- Международен ден на хората с увреждания.  Центърът ще се помещава на първия етаж в сграда на ул. „Гоце Делчев“ №24 в кв. „Тракия“.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Николай. Директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция Донка Косева благодари на всички, положили усилия Центърът да получи новата си сграда. „С тази нова придобивка ние ще можем да разширяваме дейността си и да обхванем по-голям кръг от потребители, на които да предоставяме услугите си“, каза Косева.

Областният управител Донка Иванова поздрави с новата придобивка хората, които ще ползват услугите на центъра и работещите в него.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция предоставя комплекс от социални услуги, насочени към създаване и поддържане на социални умения, обучение за водене на самостоятелен начин на живот, както и изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Доставчик на социалната услуга е Община Шумен. Услугата се реализира като делегирана от държавата дейност. Към настоящия момент броят на потребителите на социалната услуга е 41.

IMG_4497

IMG_4503

Skip to content