Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
17 ноември (вторник)

Областният управител Донка Иванова беше гост на празника в шуменската детска градина „Братя Грим“ за финализиране на проект „Зелени еко-приятели“

Проектът „Зелени еко-приятели“ на ЦДГ „Братя Грим“ в Шумен приключи днес с весел празник в двора на учебното заведение. Гости на детския празник бях областният управител Донка Иванова, заместник-кметът на община Шумен по просвета, култура и образование Найден Косев, старши експертът „Организация на предучилищното образование“ в общината Йорданка Димитрова, много родители. Проектът е на стойност 5 000 лв. и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

В рамките на проекта през последните 6 месеца малчуганите от детската градина са участвали в интерактивни уроци и забавления по екологични теми, а заедно със своите родители са почистили и облагородили дворното пространство в детската градина. Открити са две класни стаи в двата корпуса на базата. В двора е изграден еко-кът за подвижни игри и забавления, комбинирано съоръжение за една от площадките, поставени са кошчета за боклук и са засети цветя и дръвчета, дарени от горското стопанство. В проекта са участвали всички 210 деца на детското заведение. „Надяваме се малчуганите да растат по-близо до природата, да се научат да я обичат и пазят“, каза директорът на детската градина Евгения Цветанова.

IMG_2555
IMG_2556
IMG_2560м

Skip to content