Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
11 май (сряда)

Областният управител Донка Иванова беше гост на тържествата по случай 11 май-Деня на Шумен

Областният управител Донка Иванова и заместник областният управител Селиме Кърджалиева бяха гости на тържествата по случай 11май-Деня на Шумен. Празникът започна с церемония пред сградата на общината, където под звуците на националния химн, химна на Европа и на Шумен бяха издигнати знамената на България, Европа и Шумен. Доайенът на шуменския театър Стефан Сотиров издигна знамето на България, Александрина Михайлова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров“ знамето на Европейския съюз, а Валентин Младенов от ПМГ „Нанчо Попович“ флага на Шумен.

„Тук са се раждали хора и идеи, които са оставили трайна следа в българската история и култура. Благодарение на видни общественици, творци, просветители, предприемачи градът е възприемал духа на новото. Големият смисъл на празници като днешния е не просто да си припомним миналото, а да се върнем към това, което сме били и да кажем какви искаме да бъдем. Сигурен съм, че всички обичаме Шумен. Убеден съм, че можем да пренесем този дух в съвремието”, каза в словото си кметът на общината Любомир Христов.

Областният управител Донка Иванова поздрави шуменци с празника на тържествената сесия на Общинския съвет. „Знаем и помним славното минало на града, почитаме великите личности, герои, творци – родени и работили за развитието на Шумен. Искам да вярвам, че след десетилетия нашите наследници ще могат да кажат същото и за настоящето на града ни. В това е нашата отговорност. Длъжни сме да пазим традициите, да поддържаме духа и при всичките превратности, да работим така, че Шумен да продължи да заема и отстоява своето място в развитието на обществения, стопанския и духовния живот на страната“, каза в приветствието си областният управител Донка Иванова.

По традиция на тържествената сесия кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев връчиха наградите за изкуство и културата.

IMG_3509

IMG_3512

IMG_3518

Skip to content