Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
21 октомври (петък)

Областният управител Донка Иванова гост на дискусия за социалното предприемачество в подкрепа на обезкуражените млади хора

Кръгла маса на тема „Социално предприемачество в подкрепа на обезкуражените млади хора в област Шумен“ се проведе в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Форумът се организира от УНИЦЕФ и Българския център за нестопанско право (БЦНП) със съдействието на обществения посредник Иван Капралов и Областна администрация-Шумен.

Гост на срещата беше областният управител Донка Иванова. В приветствието си към участниците тя подчерта важността на темата, свързана с начините за подкрепа и намирането на адекватни мерки за приобщаване и подпомагане на младите хора по пътя на тяхната реализация. „Убедена съм, че тук е много важна ролята на всички нас като партньори- местната власт, държавните институции, неправителствения сектор и представителите на бизнеса. Само при добро взаимодействие, в партньорство може да постигнем резултати и да сме полезни на уязвимите групи в нашето общество“, каза Донка Иванова.

Пред представители на неправителствения сектор Надя Шабани от Български център за нестопанско право представи темата „Социалното предприемачество като възможност за обезкуражените млади хора в България“, а за Програмата за укрепване на капацитета на социалните предприятия и развитие на средата говори Павлета Алексиева от  Български център за нестопанско право.

IMG_4218

Skip to content