Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
23 октомври (петък)

Областният управител Донка Иванова и кметът Румен Панайотов откриха Пречиствателната станция за отпадни води на Нови пазар

Областният управител Донка Иванова и заместник-областният управител Петко Шаренков присъстваха на заключителната церемония за изпълнение на проект „Изграждане на канализационна мрежа, Пречиствателна станция за отпадъчни води и реконструкция на водопроводна мрежа на град Нови пазар“. Проектът е на обща стойност над 33 млн. лв. и се реализира от община Нови пазар по оперативна програма „Околна среда“. В рамките на продължилите 2 години строителни дейности са реконструирани 17 км канализационна мрежа, изградената нова канализация е близо 14 км. След въвеждането на Пречиствателната станция за отпадни води в експлоатация, тя ще бъде предадена за стопанисване на ВиК – Шумен.

На поколенията след нас оставяме съоръжения, които ще служат без проблеми в следващите 50 години, каза в словото си кметът на общината Румен Панайотов, който благодари на изпълнителите за свършената работа. Румен Панайотов подчерта значението на проекта и определи изграждането на пречиствателната станция като важен фактор за опазването на околната среда и водите на Черно море.

Областният управител Донка Иванова поздрави кмета Румен Панайотов и жителите на Нови пазар с реализацията на този мащабен и важен за общината проект, чрез който е изградена съвременна канализационна и водопровода мрежа и който значително ще подобри качеството на питейно-битовото водоснабдяване и третирането на отпадъчните води в Нови пазар. Нека следващото ръководство на общината да продължи успешно да привлича европейско финансиране и да реализира нови проекти, защото това ще допринесе за по-добър живот на жителите на общината, каза Донка Иванова.

Символично лентата за откриването на Пречиствателната станция за отпадни води и финализирането на проекта прерязаха областният управител Донка Иванова и кметът Румен Панайотов.

IMG_2274
IMG_2275

Skip to content