Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
18 септември (петък)

Областният управител Донка Иванова награди участниците от област Шумен на XI-тия национален събор на българското народно творчество Копривщица 2015

Областният управител Донка Иванова връчи благодарствени грамоти на отличените участници от област Шумен на XI-тия  национален събор на българското народно творчество Копривщица 2015 г.

На фолклорния събор в дните от 7 до 9 август област Шумен беше представена от 363-ма участника от 6 общини- Шумен, Велики Преслав, Каспичан, Смядово, Нови пазар и Върбица, като в програмата със свои изпълнения участваха 21 групи и 16 индивидуални изпълнители. За своето майсторство 15 от тях бяха удостоени със златни плакети, а 4 състава получиха дървени плакети. С грамоти за постижения журито с председател проф. Елена Кутева удостои 8 индивидуални и 19 групови изпълнители.

Поздравявам всички участници в събора. Знаете, че за да се поддържа и обогатява една традиция е необходим много труд и ентусиазъм. Вие се срещате с много трудности и ако институциите не подадем ръка, няма как да вашето творчество да стигат до публиката. Моето желание е да продължим традицията Областна администрация да продължи да подпомага такива изяви, заяви при награждаването областният управител Донка Иванова.

Пред представителите на общините и читалищата областният управител сподели идеята си да се организира ежегоден областен фолклорен събор, които да се провежда под Мадарския конник в дните около 29 юни, когато той е обявен за Глобален символ на България.

Представителите на читалищата благодариха на областния управител Донка Иванова за подкрепата и съдействието при осъществяването на шуменското участие на събора.

Skip to content