Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
24 март (четвъртък)

Областният управител Донка Иванова откри благотворителна изложба по проект „Сподели своята усмивка“

В регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”  в Шумен официално беше открита благотворителна изложба на снимки, рисунки, стихотворения и есета, като част от дейностите по проект „Сподели своята усмивка“.

Участниците– Филип Стаменков от ХІ в клас от СОУ „Сава Доброплодни“, Нелина Неделчева, Берна Исмаил и Ванеса Росенова от Х клас от Гимназията с преподаване на чужди езици и студентът Мартин Николов от ШУ „Епископ Константин Преславски“ се поставят за цел разширяване на възможностите за общуване и работа с развиващи игри на децата от Центъра за деца с увреждания със седмична грижа “Калинка” в село Васил Друмев, както и развитие на качествата предприемчивост, доброволчество, гражданска култура, художествени умения, съпричастност с проблемите на другите, солидарност у участниците в проекта.

Областният управител Донка Иванова беше гост на церемонията и официално откри изложбата. „Младежката инициатива в Шумен е жива, но тя има нужда от нашата подкрепа”, каза при откриването Донка Иванова. Тя поздрави организаторите за инициативата, с която са успели да провокират интереса на младите хора и изрази задоволството си, че по проекта училищата успешно си партнират с неправителствените организации.

Събраните средства от изложбата ще бъдат дарени на децата от Центъра за деца с увреждания със седмична грижа “Калинка” в село Васил Друмев,  община Шумен.
Проектът се реализира благодарение на помощта на Младежка банка Шумен, Сдружение „АлДоРа “ и Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Младежка банка“ с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Picture 010

Skip to content