Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
28 октомври (сряда)

Областният управител Донка Иванова откри Деветото издание на конкурса за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви Надежди“

Областният управител на Шумен Донка Иванова откри Деветото издание на конкурса за творчески изяви за хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви Надежди“, който се провежда в залата на Общински младежки дом-Шумен.

В надпреварата в продължение на три дни със свои изпълнения ще вземат участие представители на 24 социални институции от Русе, Разград, Варна, Шумен, Карлово, Вълчи дол, Велико Търново, Пловдив и др. Те ще се представят с 20-минутна програма в индивидуални и колективни категории, като за най-добрите са предвидени награди.

Убедена съм, че в тези три дни ще видим и ще споделим опита, който имат хората, работещи в социалните заведения. Това, което правите, променя обществените нагласи към хората със специфични потребности. Аз мисля, че с всеки изминал ден ставаме все по-толерантни и ще даваме възможност за пълноценна реализация на всички,  каза при откриването Донка Иванова.

Гости на конкурса бяха и общественият посредник на община Шумен Иван Капралов, директорът на регионална дирекция „Социално подпомагане“ Ивелина Андреева и директорът на дирекция „Социално подпомагане“-Шумен Георги Миланов.

Конкурсът “Неоткрити, красиви надежди” е уникално по рода си събитие, което се провежда единствено в гр. Шумен и дава възможност за самодейни културни изяви на хората с ментални увреждания. Организатор е Сдружение „Сияйна зора“  с подкрепата на много институции и фирми.

IMG_2290
IMG_2295
IMG_2297

Skip to content