Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 декември (петък)

Областният управител Донка Иванова откри официалното представяне на новия документален филм „Пътят на буквите“

„Двора на кирилицата“ – град Плиска беше домакин на официалното представяне на новия документален филм „Пътят на буквите“. Събитието, което се организира от община Каспичан и „Двора на кирилицата“, събра много гости, сред които областните управители на Шумен Донка Иванова, на Силистра Стоян Бонев, на Добрич Детелина Николова и на Търговище Светлин Бонев, кмета на община Смядово Иванка Петрова, кмета на община Каспичан Милена Недева, преподавателите от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. Добрин Добрев, проф. Веселин Панайотов, доц.Добромир Добрев и доц. Юри Проданов, Ралица Базайтова – експерт в Министерството на културата, представители на историческата общност като Николай Овчаров и Павел Георгиев, Елка Няголова-председател на Славянска литературна и артистична академия, както и авторите на филма-Ралица Димитрова- режисьор и продуцента на документалната лента е Пламен Герасимов.

„С удовлетворение и отговорност приех поканата да бъда патрон на тази инициатива, защото вярвам, че днешната ни среща ще е началото от поредица от такива срещи, които ще бъдат мястото за представяне на нашето минало и история“, каза при откриването областният управител Донка Иванова, под чиито патронаж се организира събитието. „Заедно можем да направим много добри инициативи, да презентираме различни туристически маршрути в Североизточния регион и да обединим усилия за развитие на този сектор“, каза още Донка Иванова.

Прочетени бяха поздравителни адреси към организаторите от министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев и от министъра на културата Вежди Рашидов.

IMG_2629

Skip to content