Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
18 май (сряда)

Областният управител Донка Иванова подкрепи благотворителната кампания за набиране на средства за ремонт на църквата в Нови пазар

Благотворителен концерт за набиране на средства за ремонт на църквата „Света Параскева“ и изграждане на неделно училище в Нови пазар събра стотици жители на града в залата на народно читалище „Христо Ботев 1872“. Сред гостите, които подкрепиха инициативата, бяха областният управител Донка Иванова и заместник-областните управители Селиме Кърджалиева и Петко Шаренков.

„Храмът е построен през далечната 1850 година. Той е сред най-старите в региона и от изграждането му не е правен основен ремонт“, разказа отец Андрей, който е един от инициаторите на кампанията.

Благотворителната акция стартира през месец октомври 2015 година и до сега са събрани близо 50 000 лева, с които започват ремонтните дейности. „Нужни са още средства, за да приключим ремонта, да се реставрира иконостаса и да се изографисат стените в църквата“, каза отец Андрей. Той благодари на всички, които подкрепят начинанието и на участниците в концерта-детски състави и формации от Нови пазар и певицата Тони Димитрова.

IMG_3593

IMG_3589

Skip to content