Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
7 септември (сряда)

Областният управител Донка Иванова подкрепи информационна кампания на полицията срещу телефонните измами

Областна администрация-Шумен оказа съдействие на Областната дирекция на МВР при реализацията на информационна кампания сред възрастните хора срещу телефонните измами. Информационните листовки се раздават от днес в пощенските клонове в Шумен, заедно с пенсиите. Част от тях ще бъдат разпространени в малките населени места. Създадена е организация на входа на всяко кметство в региона да бъде залепена листовка, за да може повече хора да се информират какво да правят, ако се опитат да ги мамят по телефона.

„Все повече са опитите за телефонни измами в областта. Радвам се, че към нашата кауза се включи и областният управител. Благодаря на г-жа Донка Иванова за социалната ангажираност. Листовките са отпечатани от Областна администрация и така ще стигнат до възрастните хора, които не ползват интернет. Благодаря  на „Български пощи“, които откликнаха на нашия апел и ще раздават листовките, както и на всички търговски обекти, които ще поставят на входа на обектите информация със съвети към хората“, каза директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Разяснителните кампании за телефонните измами ще продължат и по време на срещите на началниците на районните управления с  жителите в малките и слабо населени места всеки месец.

Skip to content