Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
7 декември (понеделник)

Областният управител Донка Иванова посети община Нови пазар

Областният управител Донка Иванова посети днес община Нови пазар в рамките на обиколката си в региона и провеждането на изнесени приемни за срещи с кметовете и жителите на населените места на територията на област Шумен. Придружавана от заместник-областните управители Селиме Кърджалиева, Петко Шаренков и ръководителите на двете дирекции в Областна администрация-Шумен, Донка Иванова коментира с кмета на община Нови пазар Ивайло Камаджиев проблеми, свързани със състоянието на пътната и инфраструктура, ВиК мрежата и водоснабдяването в населените места. В хода на разговорите стана ясно, че отсечката Каспичан-село Зайчино ореше, която е част о първокласния път I-2 Русе-Варна, е заложена за ремонт от агенция „Пътна инфраструктура“ и ще бъде рехабилитирана през пролетта на следващата година, като при възможност ще бъде изградено и кръгово движение на изхода на град Нови пазар. Поставени бяха въпроси за ремонт на пътя Правенци-Велино и за осигуряване на средства за рехабилитация на Нови пазар- Памукчи- Добрич.

На въпрос за бъдещето на МБАЛ „Д-р Добри Беров“-Нови пазар областният управител Донка Иванова заяви, че предстои работна група с участието на експерти и на собствениците на трите болници на територията на област Шумен да обсъждат как по-ефективно да работят болничните заведения с цел осигуряването на достъп на населението до качествена медицинска помощ. От своят страна кметът на Нови пазар бе категоричен, че общината прави необходимото болницата, която обслужва населението на четири общини, да я има и да работи.

Областният управител Донка Иванова се ангажира и да съдейства на ръководството на Помощно училище- Станата за среща в МОН относно осигуряване на финансиране чрез проект „Включващо обучение“.

По отношение водоснабдяването на село Жилино са проведени разговори в управителя на ВиК- Шумен Светлозар Дамянов, който е поел ангажимент да бъдат направени необходимите инвестиции и да бъда подменен част от водопровода, за да бъде нормализирано водоснабдяването на селото.

IMG_2651

Skip to content