Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
28 септември (понеделник)

Областният управител Донка Иванова посети училището в село Каспичан в рамките на кампанията „Заедно сме по-добри“

Областният управител Донка Иванова придружи вицепрезидента Маргарита Попова при посещението й в Основно училище “Христо Ботев” в село Каспичан. Визитата е в рамките на Националната кампания „Заедно сме по-добри“, организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. В училището в село Каспичан учат 149 ученици от различни етноси, а Ученическият парламент, родителският клуб и учителите работят заедно, в името на по-доброто бъдеще на децата, сподели директорът на учебното заведение Павлина Филева.

Проведе се дискусия по проблемите на малките училища, в която участваха областният управител Донка Иванова, народният представител Ралица Тодорова, изпълняващият длъжността кмет на община Каспичан Милен Минчев, Нели Николова, координатор на център „Амалипе” за Североизточна България, директори на училища от Нови пазар, Шумен, Върбица и Никола Козлево, родители и ученици. Много се надявам това да бъде добър знак и като сме всички тук заедно да се чуем. От каквото имат нужда училищата в малките населени места, всеки в своята област по мъничко да помогне, да чуем гласа на тези хора в парламента и като сме тръгнали да правим нови закони и реформи в образованието този път да чуем хората, които знаят и могат, каза Маргарита Попова. Тя се ангажира да бъде организира обща среща в Президентството на 16 ноември – Деня на толерантността, където диалогът да продължи. В двора на училището вицепрезидентът посади дръвче с посланието „Заедно намираме решения“.

Кампанията „Заедно сме по-добри“ е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и през тази учебна година в нея са включени 190 училища от цялата страна.

По-късно, вицепрезидентът, областният управител и придружаващите ги лица посетиха най-голямата фабрика за производства на фаянс на Балканския полуостров и разгледаха производствените линии в предприятието.

Skip to content