Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
3 ноември (вторник)

Областният управител Донка Иванова поздрави новоизбраните кметове на общините в област Шумен

„Проблемите в област Шумен са много, но имаме човешки ресурс, административен капацитет и воля да работим за преодоляването им. И ако обединим усилията си, чрез ежедневна работа, то резултатите няма да закъснеят. Това каза областният управител Донка Иванова на новоизбраните кметове на 10-те общини. Тя лично поздрави всеки един, а чрез тях и кметовете на населените места в областта.

Донка Иванова обеща, че в лицето на Областна администрация градоначалниците могат да разчитат на съдействие и помощ. „За времето, в което заемам този пост мога да споделя, че както с кметовете, така и чрез консултативните органи към Областна администрация, в т.ч. и възстановения Съвет по здравеопазване ние постигнахме напредък, защото работим в екип и за една кауза – Шуменска област да постига още по-добри резултати в своето развитие“, подчерта Донка Иванова.

Областният управител призова и досегашните кметове, които не са избрани да продължат с активната си роля, всеки от своето си място и с натрупания опит и приемственост да помогнат на тези, които ще се сблъскат с общинските дела тепърва.

Донка Иванова увери, че ще продължи, както досега с изнесените приемни по общини.

Вчера тя откри първото заседание на новоизбрания общински съвет в община Венец, където секретарят на Общинската избирателна комисия Левент Зекериев връчи удостоверения за избор на общинския кмет Нехрибан Ахмедова, на кметовете на кметства и на новоизбраните общински съветници.

Днес областният управител ще открие първите заседания на Общинските съвети в Хитрино и Каолиново, а в сряда са насрочени тържествените първи сесии на общинските съвети в Смядово и Върбица.

Skip to content