Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
19 септември (понеделник)

Областният управител Донка Иванова поздрави преподавателите и студентите от Шуменския университет с началото на новата академична година

Областният управител Донка Иванова беше сред гостите на тържествената церемония, с която беше открита новата академична година в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. На празника присъстваха и кметът на община Шумен Любомир Христов, народният представител проф. Стефан Желев, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, полк. Сашо Евлогиев, декан на факултета „Артилерия, противовъздушна отбрана, комуникационни и информационни системи” на Националния военен университет „Васил Левски”. Водосвет за началото на академичната година отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

„Обръщам се с уважение към всички Вас – преподаватели, студенти, докторанти и служители, които с професионализъм, амбиция и всеотдайност утвърждавате дългогодишните традиции на университета и работите за създаването на по-благоприятна и насърчаваща среда за обучение и развитие на младите хора.  Пожелавам Ви и през новата учебна година с увереност и вдъхновение да осъществявате своята академична дейност, с постоянство, упоритост и целенасоченост да реализирате своите идеи и проекти по пътя Ви напред“, каза в приветствието си областният управител Донка Иванова.

„Днес нашият университет е  утвърдено и ползващо се с авторитет в страната и чужбина висше училище. Нашите специалности обхващат универсума на висшето образование, състоящ се от хуманитарни, природни, педагогически, математически и технически науки“, заяви в словото си ректорът проф. Георги Колев. Той връчи студентските книжки на 12 първокурсници, които са приети в университета с максимален бал. 1 100 са първокурсниците тази година в Шуменския университет. Те положиха академична клетва и с ритуал бяха приети в академическата общност на висшето училище.

Официално днес беше открит и нов учебен корпус на университета.Той ще бъде ползван от преподаватели и студенти в професионално направление „Комуникационна и компютърна техника” и „Национална сигурност”.

IMG_3984

IMG_4004

Skip to content