Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
27 октомври (четвъртък)

Областният управител Донка Иванова поздрави участниците в националната научна конференция „Тракия и околният свят”

Регионалният исторически музей е домакин на Национална научна конференция „Тракия и околният свят“, която започна днес в Шумен. Форумът тази година е посветен  на 10-та годишнина от смъртта на Георги Атанасов – дългогодишен археолог в Регионален исторически музей–Шумен и изследовател на тракийската история. На откриването на конференцията присъстваха областният управител Донка Иванова, заместник-кметът по образование и култура на община Шумен Найден Косев и заместник-ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” доц. Константин Константинов.

„С радост приветствам организаторите на този форум за възраждането на инициативата, която започна през 2004 година и дава възможност за среща на изследователите на тракийската култура. Вярвам, че ще са общи усилията ни за опазване на културно-историческото наследство на Шуменския регион и популяризиране на забележителните ни културни и исторически паметници, за да успеем да създадем условия и възможност все повече туристи да се срещнат и да опознаят уникалната българска култура, част от която е наследството на траките”, каза в приветствието си Донка Иванова и пожела на участниците в научния форум  творчески дух, енергия и воля за много нови успехи.

Научен ръководител, както и на предходните конференции, ще бъде проф. д.и.н. Иван Маразов, а ще бъдат представени над 30 доклада от утвърдени и млади учени от редица български музеи, университети и институти към Българската академия на науките.

IMG_4265

Skip to content