Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 ноември (петък)

Областният управител Донка Иванова прие посланика на Държавата Израел у нас Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан

Областният управител Донка Иванова прие посланика на Държавата Израел у нас Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан, която е на първо посещение в Шумен. Г-жа Ирит Лилиан бе придружавана от почетния гражданин на Шумен Максим Бехар и проф. д-p Кpacимиp Мeтoдиeв, пoчетeн кoнcyл нa Изpaeл в Бългapия. На срещата присъстваха заместник-областните управители Петко Шаренков и Селиме Кърджалиева.

Донка Иванова представи характеристиките на област Шумен в демографски, социално-икономически и културен аспект. „Нашата основна цел е да създадем условия за инвестиции в региона, за нови производства и работни места. Това е предизвикателството пред местните власти и изпълнителната власт”, каза областният управител Донка Иванова.  Тя постави акцент на културно-историческите дадености на региона, които са предпоставка за развитие на туризма.

От своята страна Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан подчерта, че през последните години се увеличават израелските туристи в България, които имат интерес към традициите, фолклора, културата, историята и Шуменският регион има какво да предложи на туристите от Израел.  „С нашия опит можем да бъдем полезни в областта на маркетинга и рекламата. Отворени сме за сътрудничество и подкрепа”, заяви г-жа Ирит Лилиан. Областният управител Донка Иванова изрази задоволството си от ползотворните предложения и надеждата си да бъдат осъществени нови срещи и общи проекти.

В рамките на посещението си в Шумен Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан проведе срещи с кмета на общината Любомир Христов, в Търговско-промишлената палата, с ректора на Шуменския университет проф. Георги Колев и откри фотоизложба „Йерусалим – София“ в Регионалния исторически музей.

Skip to content