Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
8 октомври (събота)

Областният управител Донка Иванова присъства на честванията по повод 1335 години от създаването на българската държава и 35-годишнината на град Плиска

 

Областният управител Донка Иванова беше сред гостите на честванията по повод 1335 години от създаването на българската държава и 35-тата годишнина от обявяването на Плиска за град. На тържеството присъстваха заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, народните представители Ралица Тодорова и проф. Стефан Желев, кметът на Плиска Тонка Начева и кметът на община Каспичан Милена Недева.

„Плиска носи в себе си спомена за Първата българска столица, силата и огъня на славното ни минало, което е нашето основание за гордост и вдъхновява делата ни по пътя ни напред за развитието и успешното бъдеще на града. Вярвам, че с труд, амбиция и последователност Плиска ще продължи да се обновява, ще се реализират нови проекти и инициативи, съхранявайки самобитността и уникалните дадености на региона”, се казва в поздравителния адрес на областния управител Донка Иванова до жителите на Плиска.

Поздравителен адрес от името на министър Николина Ангелкова поднесе заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева, която подчерта, че Министерството на туризма приветства усилията за реставрацията и съхраняването на това безценно културно богатство и ще продължи да оказва подкрепа за утвърждаването на общината като атрактивна и конкурентна туристическа дестинация.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи благодарствен молебен, а пред паметника на Цар Борис I Покръстител бяха поднесени венци и цветя.

Честванията завършиха с празничен концерт с участието на ансамбъл „Веселяче”- Шумен, народната певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев.

 

Skip to content