Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
1 март (вторник)

Областният управител Донка Иванова присъства на официалното откриване в Шумен на обновеното консултативно-диагностично отделение на Държавната психиатрична болница

Областният управител Донка Иванова и заместник-областните управители Петко Шаренков и Селиме Кърждалиева бяха сред гостите на официалното откриване в Шумен на обновеното консултативно-диагностично отделение на Държавната психиатрична болница-село Царев брод. На церемонията присъстваха кметът на община Шумен Любомир Христов, заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Светлана Маркова, Сусуму Уеда, заместник-ръководител на мисията в посолството на Япония в България, Силвана Любенова, директор на Дирекция „Техническа хармонизация и политика за потребителите“ в Министерството на икономиката, лекари.
Ремонтът на базата е на стойност 158 000 лева, осигурени от правителството на Япония. Със съдействието на Областна администрация-Шумен с помощта на нейни партньори са извършени дейности по благоустрояване на района около отделението.
Тук ще се предлагат добри условия за преглед и лечение на нашите пациенти, каза при откриването директорът на болницата д-р Нели Николова, която обяви, че в дългосрочен план ще се направи необходимото в тази сграда да се предлагат и извънболнични услуги като рехабилитационни и терапевтични програми.
Радвам се, че Япония помага на България за развитието на социалната й сфера. От името на японското посолство искам да изкажа своята благодарност за развитието на партньорството между двете държави. Надявам се връзките ни да продължат да се разширяват, каза Сусуму Уеда, заместник-ръководител на мисията в посолството на Япония в България.
Ремонтът на консултативно-диагностично отделение на Държавната психиатрична болница е един от 18-те социални проекта в нашата страна, които Япония е финансирала.

IMG_2939

Skip to content