Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
17 февруари (сряда)

Областният управител Донка Иванова присъства на отчета- анализ за дейността на ОДМВР Шумен за 2015 година

Областният управител Донка Иванова присъства на представянето на отчета- анализ за 2015 година за дейността на Областната дирекция на МВР – Шумен. В срещата участваха главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, административните ръководители на Окръжен съд- Шумен, Районен съд- Шумен, Окръжна прокуратура, Районна прокуратура, директорът на ДАНС- Шумен, представител на Окръжен следствен отдел при ОП- Шумен.
Положителна оценка за работата на Областната дирекция даде главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. През изминалата 2015 година служителите на ОДМВР- Шумен са работили с по-малък състав и в условия на национален миграционен натиск, но са постигнали по-добри резултати в сравнение с предходната година, каза главен комисар Георги Костов по време на отчета на дейността на областната дирекция. Усилията за работа са видими, общественото доверие е по-високо, в сравнение с други райони на страната. Областната дирекция е на девето място по процент на разкриваемост на престъпленията, каза още главен комисар Костов.
Задоволство от постигнатите резултати през изминалата година в работата на ОД на МВР изрази областният управител Донка Иванова. Моята позиция е по-близка до позицията на гражданите. Работим добре с ръководството на областната дирекция. Надявам се срещите с кметовете на общините, на които присъстват и представители на областната дирекция да бъдат по-чести и да търсим начини за предприемане на конкретни действия, с които да осигурим спокойствието на жителите в областта, заяви Донка Иванова.
През 2015 година на територията на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани 1986 престъпления, с 30 повече от предходния отчетен период. Разкрити са 1039 от престъпните деяния / 52, 84%/. Процентът на разкриваемост на престъпленията е с 5 пункта по-висок спрямо предходния отчетен период. Противодействие на битовата престъпност и на престъпленията, свързани с разпространението на наркотични вещества ще бъдат сред основните приоритети за работа на ОДМВР- Шумен, подчерта директорът на областната дирекция старши комисар Ялчън Расим. Областната дирекция ще работи по пресичане на опити за корупция и злоупотреба с власт. Превенция на пътно- транспортните произшествия и спазване на правилата за движение по пътищата са също сред приоритетните задачи на дирекцията тази година.

Skip to content