Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
8 октомври (събота)

Областният управител Донка Иванова присъства на откриването на многофамилни жилищни сгради в Смядово, обновени по Националната програма за енергийна ефективност

Първите в област Шумен многофамилни жилищни сгради, обновени по Националната програма за енергийна ефективност, бяха официално открити в Смядово. На церемонията присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител Донка Иванова, народните представители проф.Стефан Желев и Ралица Тодорова.

„Санирането ни струва по над 1 млрд.лв. на година, това са парите, които с най-голямо удоволствие осигуряваме, защото отиват пряко при всяко едно семейство, пряко при народа” заяви премиерът Бойко Борисов и уточни, че и за новия бюджет са подготвени 1 млрд. лв за енергийна ефективност. „Защото когато сега българите видяха, че са били лъгани, и то грозно са ги лъгали, че ще им вземат апартаментите или ще им вдигнат данъците, ние имаме над 4 900 заявки“, каза министър-председателят Бойко Борисов и поздрави жителите на Смядово, че не са се подвели и са заявили участие по Националната програма за енергийна ефективност. „Радвам се, че и в Шумен вече се организираха имат 25 блока подготвени, ще направим всичко възможно и те да не пострадат от тази си пасивност навремето. Така беше и в Търговище – нито един блок, а в Благоевград имат санирани 60 блока и са много преди останалите градове, 99% хората в Благоевград са си подали заявки и са ни повярвали“, заяви Бойко Борисов.
Към момента в област Шумен има регистрирани 110 Сдружения на собственици, като от тях има подадени 82 Заявления за интерес и финансова помощ (ЗИФП) по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  До Българска банка за развитие (ББР) са изпратени 80 бр. искания за сключване на Договори за целево финансиране, като са подписани 45 договора.

Picture 379

Picture 368

Picture 353

Skip to content