Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 септември (петък)

Областният управител Донка Иванова се срещна с младата шуменска певица Александрина Михайлова

Младата шуменска певица Александрина Михайлова от Обединената школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ спечели награда на Международния певчески конкурс на името на Ото Еделман в Австрия. Певицата, която е възпитаничка на преподавателя по класическо пеене Недка Телбизова, е получила наградата за най-добър подрастващ талант. Днес Александрина Михайлова и нейната преподавателка се срещнаха с областния управител Донка Иванова и заместник-областните управители Петко Шаренков и Селиме Кърджалиева и благодариха за подкрепата, която са получили, за да осъществят това участие  в престижния конкурс. Талантливата млада певица е била единственият български участник в конкурса, състезавала се е с 93-ма изпълнители от цял свят, допусната е била до трите тура на надпреварата и според нейната преподавателка се е представила изключително добре.

Областният управител Донка Иванова поздрави Александрина Михайлова за постижението и изрази гордостта и удовлетворението си от успеха на един млад шуменски талант, с който всички ние трябва да се гордеем.

Александрина Михайлова е на 17 години и от три години се занимава с класическо пеене. Носител е на първа награда от Деветия международен конкурс „Франц Шуберт“-Русе през 2013 г.

Skip to content