Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
15 февруари (понеделник)

Областният управител Донка Иванова се срещна с Омбудсмана на Република България

Областният управител Донка Иванова прие омбудсмана на Република България Мая Манолова, която беше на посещение в Шумен и проведе открита приемна за граждани.
В рамките на срещата беше обсъдено създаването със заповед на министъра на околната среда и водите на Санитарно–охранителна зона на язовир Тича като стъпка към подобряване качеството на питейната вода в Шумен. Във връзка с постъпили сигнали в нейната приемна от протестиращи срещу забраната за риболов с лодки и двигатели с вътрешно горене, както и къмпингуването на язовир Тича, омбудсманът Мая Манолова съобщи, че ще организира следващата седмица среща в МОСВ за изясняване на проблема с всички заинтересовани страни. Г-жа Манолова покани областния управител Донка Иванова също да участва в тези разговори, които са насрочени за 25 февруари.
Мая Манолова представи пред областния управител на Шумен инициативата на омбудсмана „Великден за всеки“, като призова хората, които имат възможност да отделят по 40 лева – толкова, колкото отпуска кабинетът за Великденски добавки на пенсионерите. Идеята е да подпомогнати възрастни хора, които няма да получат надбавките, тъй като пенсиите им надхвърлят минимума от 300 лв.

Skip to content