Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
25 ноември (петък)

Областният управител Донка Иванова се срещна с партньори на СУ „Сава Доброплодни” по проект „Уважението-ценност за цял живот” на Програма „Еразъм+”

Областният управител Донка Иванова се срещна с партньори на СУ „Сава Доброплодни” – Шумен по проект „Уважението-ценност за цял живот” ключова дейност 2- „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” на Програма „Еразъм+”. Гостите от училища в Испания, Полша и Кипър са на посещение в Шумен за провеждането на първата работна среща по проекта в дните от 24 до 27 ноември 2017 година. В разговорите участваха заместник-областният управител Петко Шаренков и директорът на СУ „Сава Доброплодни” Албена Иванова.

Областният управител Донка Иванова представи характеристиките на област Шумен в социално-икономически и културен аспект. „Най-голяма гордост у нас предизвиква историята, свързана с българското образование и българската култура”, каза Донка Иванова и подчерта традициите на област Шумен в сферата на образованието.

Гостите, които за първи път работят по проект с училище от България, изразиха  задоволството си от възможността за обмен на иновативни практики в сферата на образованието и не скриха възхищението си от таланта на учениците в шуменското училище по изкуствата.

Сред основните дейности, заложени като приоритети по този проект, са формирането на знания за толерантно общуване, както и изработване на речник и символи, свързани с уважението. В рамките на проекта ученици от СУ „Сава Доброплодни” ще посетят училищата партньори в трите държави и ще се срещнат със свои връстници.

IMG_4473

Skip to content