Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
19 април (вторник)

Областният управител Донка Иванова се включи в празниците на детската книга в Регионалната библиотека в Шумен

Областният управител Донка Иванова, заместник-кметът по образование и култура на община Шумен Найден Косев и журналисти от радио Шумен бяха гости на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен в рамките на празниците на детската книга и изкуствата за деца, които по традиция се провеждат през месец април.

Те се срещнаха с третокласници от СОУ „Йоан Екзарх Български“, които се превъплатиха в ролята на репортери и имаха възможността да зададат своите въпроси за любимите си детски книжки и герои, както и за всичко, което ги вълнува.

Областният управител Донка Иванова сподели с малчуганите свои любими мисли от „Мечо Пух“ на английския писател Алън Милн.„Колкото повече, толкова повече! и Какво трябва да… трябва?“ са мисли, които и до днес често използвам, разказа Донка Иванова. „По-късно осъзнаваш, че това, което четеш оставя в теб диря и ти дава ценни съвети в твоя живот“, каза още областният управител Донка Иванова. Тя обясни на децата, че когато четат повече, ще имат богат речник и това ще им помага да се представят по-добре на предстоящите изпити.

Празниците на детската книга и изкуствата за деца продължават до 22 април.

IMG_3338

Skip to content