Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
7 април (четвъртък)

Областният управител Донка Иванова участва в обучение за изграждането и запазването на християнските ценности сред учениците

Областният управител Донка Иванова участва в обучение за директори и учители от област Шумен на тема „Изграждането, осъзнаването и запазването на християнските ценности сред децата и учениците“. Форумът се организира по инициатива на Синдиката на българските учители съвместно със Светия Синод на Българската православна църква.

„Поставям пред вас въпроса за изграждането на идентичността, защото без тази здрава основа можем да се окажем неподготвени за предизвикателствата на съвременния свят“, каза пред присъстващите Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който беше гост на форума.  Той акцентира пред необходимостта учениците и младите хора да бъдат запознати с християнските добродетели, с културно-религиозните традиции на нашия народ, което ще им позволи по-добре да познават българската история, като това трябва да е ангажимент на цялото ни общество.

От своя страна областният управител Донка Иванова заяви, че в детските градини и училищата по различен начин, с различни методи се работи за възпитаване в общочовешките и християнските ценности и също подкрепи необходимостта от участието на цялата българска общност в този процес и общата отговорност за постигането на добри резултати.

Шумен беше първият град на територията на Варненската и Великопхреславска епархия, където се организира такъв семинар. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан подари на участниците в него учебни помагала за работа с учениците.

Skip to content