Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
21 май (четвъртък)

Областният управител на Шумен участва в работна среща относно доизграждането на система „Дунав“

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев участва в работна среща относно възможностите за изработване на прединвестиционно проучване за доизграждането на водоснабдителна система „Дунав“, която се проведе по инициатива на областния управител на Търговище Митко Стайков. На разговорите в Областна администрация Търговище присъстваха още областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, кметовете на Шумен Любомир Христов и на Търговище д-р Дарин Димитров, управителите на ВиК Шумен Жанета Панайотова и на Търговище Явор Миланов, както и ръководството на „Водоснабдяване – Дунав“ – Разград.

На срещата стана ясно, че в момента експертите извършват оглед на системата, обхожда се трасето и се прави анализ на състоянието на съоръженията- водопроводи и помпени станции. Проучена е и наличната архивна документация. В срок до два месеца трябва да завършат предпроектните проучвания. Предвижда се първи етап от строителството да бъде изграждането на системата до град Шумен, за което има проектна документация. Предвид кратките срокове на по-късен етап ще се обследват участъците до Каспичан и Нови пазар.

Участниците в срещата се обединиха около становището, че доизграждането на система „Дунав“ ще даде устойчиво решение на въпросите, свързани с осигуряването на водоснабдяването в областите Шумен, Търговище и Разград. Средствата, необходими за доизграждането на водоснабдителната система, ще бъдат  осигурени от държавния ВиК холдинг.

Skip to content