Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
18 януари (събота)

Областният управител направи обход на големите аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев направи обход на локализираните аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“, който снабдява с вода Шумен, Велики Преслав и Търговище. Работата по тяхното отстраняване започна  преждевременно, след като късно вечерта на 15 януари аварира водопровода, захранващ гр. Шумен. Аварията беше локализирана в местността „Сусурлук“ край кв. Дивдядово. Скъсана беше тръба ф800, което наложи  незабавно преустановяване на водоподаването.

Областният управител проследи на място работата на аварийните екипи, разговаря с управителя на ВиК Шумен Илиян Илиев, с главния инженер на дружеството, с ръководителя на експлоатационен район Шумен Галин Ганчев и екипите за необходимостта от съдействие и допълнителна координация на ремонтните дейности.

По време на мащабната акция, продължила две денонощия, бяха отстранени над 25 аварии на компрометирани участъци по довеждащия водопровод, като в ремонтните дейности се включиха 10 екипа от Шумен, Търговище, Бургас, Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново.

В рамките на обиколката си областният управител проф. Стефан Желев, заедно с областния управител на Търговище Митко Стайков, направиха обход и на язовир „Тича“.

dig

dig

sdr

sdr

IMG_0257

IMG_0254

Skip to content