Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
11 януари (четвъртък)

Областният управител присъства на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС

По покана на Министър-председателя Бойко Борисов областният управител проф. Стефан Желев присъства на тържественото откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. Церемонията се състоя тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“ в София. За събитието в страната ни пристигнаха председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан -Клод Юнкер.

Близо 300 събития ще се състоят у нас по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. България ще бъде домакин на една среща на върха с участието на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС и страните от Западните Балкани.

Ще се състоят 12 неформални заседания на Съвета на ЕС и над 20 срещи на високо ниво, както и пет срещи от парламентарното измерение. На експертно ниво е предвидено да се проведат над 170 срещи и заседания, а под егидата на Председателството е планирано да се проведат още около 85 събития.

11012018_PM_EU2018 (12)

11012018_PM_EU2018 (10)

Skip to content