Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
9 ноември (четвъртък)

Областният управител проф. Стефан Желев и заместник-областните управители бяха гости на откриването на хипермаркет „Практикер“ в Шумен

Кметът на община Шумен Любомир Христов и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“, прерязаха лентата на новия хипермаркет „Практикер“ в Шумен. Магазинът е 11-ти поред обект на веригата за страната.

„Аз се радвам за това, което се случва днес в Шумен. Градът си заслужава, градът е жив, градът се развива и има нужда от такъв магазин. Този магазин е 11-ти поред, но не и последен. Нашата политика за развитие продължава“, каза г-н Тодор Белчев на церемонията, с която хипермаркетът беше официално открит. Той благодари на кмета на общината и на общинската администрация за подкрепата, която са оказали, за да може строителството да бъде завършено в кратки срокове.

Кметът на общината Любомир Христов подчерта, че преди две години на днешната дата, когато неговият екип е започнал да работи, е определил като един от основните си приоритети икономическото развитие на Шумен. „Поставихме си за цел да превърнем Шумен в индустриален център на Североизточна България и ще го направим. Преди това място беше превърнато във второто сметище на града и търсихме възможности да го променим“, каза Любомир Христов и благодари  на Тодор Белчев за двете кръгови кръстовища, които компанията изгради в града.

„Практикер“ – Шумен се помещава на повече от 5000 кв. м. търговска площ, предлага богат асортимент от над 50 хил. продукта за дома и градината на водещи световни и български производители. Осигурен е безплатен паркинг с над 150 паркоместа. За доброто обслужване и консултация на клиентите работят над 70 служители.

IMG_5501

IMG_5507

Skip to content