Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
21 март (сряда)

Областният управител проф. Стефан Желев награди победителите в конкурса за детска рисунка „Водата е живот“

В навечерието на 22 март- Световния ден на водата, бяха наградени победителите в конкурса за детска рисунка „Водата е живот“, организиран от шуменския клон на „Напоителни системи“ под егидата на областния управител на Шумен.

Областният управител проф. Стефан Желев поздрави ръководството на „Напоителни системи“ за инициативата, а малките художници за въображението и креативността. Той подчерта значението на такива прояви за възпитанието на децата за опазване и съхраняване на природните ценности.

Над 260 участници в конкурса се състезаваха в две възрастови групи- от 6 до 10 години и от 11 до 14 години. При малките ученици първа награда беше присъдена на Виктор Йорданов от СУ „Сава Доброплодни“, на второ място е Габриела Найденова от Трето ОУ „Димитър Благоев“ и трета е Нурчин Ибрямова от НУ „Илия Рачев Блъсков“. Във втората възрастова група първо място зае Едже Басриева от СУ „Сава Доброплодни“, втората награда е за Михаела Минева от СУ „Панайот Волов“ и третата- за Бояна Димитрова от СУ „Сава Доброплодни“.

Призьорите в надпреварата получиха плакети, награди и грамоти, а за всички участници в конкурса ще има грамоти.

IMG_5926

IMG_5930

 

Skip to content