Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
21 март (четвъртък)

Областният управител проф. Стефан Желев поздрави победителите в конкурса „Водата е за всички“

Победителите в конкурса за фотография, плакат или рисунка „Водата е за всички“, организиран от „Напоителни системи“ ЕАД, бяха наградени на церемония в конферентната зала на „Арена Шумен“. Конкурсът се провежда за втора поредна година под егидата на областния управител проф. Стефан Желев и кмета на Шумен Любомир Христов. Надпреварата е посветена на 22 март- Световния ден на водата и в нея могат да участват деца и младежи до 19 години.

„Поздравявам екипа на „Напоителни системи” за организацията на този празник. Най-вече ги поздравявам за това, че са насочили празника към младите, към децата, възпитателно. И не на последно място, поздравявам всички спечелили и ги призовавам пак да участват, да разказват на своите приятели за водата, за мислите, когато сте рисували тези прекрасни неща. Защото наистина водата е най-ценното нещо, което природата ни е дала и трябва да се научим да го пазим и да го ценим“, каза областният управител проф. Стефан Желев.

Над 500 участници в конкурса се състезаваха в две възрастови групи- до 11 години и от 12 до 19 години. При малките ученици първа награда беше присъдена на Адриана Колева от III ОУ „Димитър Благоев“, на второ място е Даная Стоянова от СУ „Васил Левски“ –Нови пазар и трети е Живко Топалов от СУ„Сава Доброплодни“. Във втората възрастова група първо място зае Белослав Белчев от СУ „Сава Доброплодни“, втората награда е за Елина Колева от СУ „Сава Доброплодни“ и третата- за Евгения Бонева Бояна Димитрова от СУ „Васил Левски“Шумен.

Гост на церемонията беше Снежина Денева, изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД, която съобщи, че отличените рисунки ще бъдат включени в календара на дружеството за 2020 година. Призьорите в надпреварата получиха плакети, награди и грамоти, а за всички участници в конкурса ще има грамоти.

dav

dav

dig

Skip to content