Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
8 януари (сряда)

Областният управител проф. Стефан Желев прие новия Генерален консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел

Областният управител на област Шумен проф. Стефан Желев проведе днес първа официална среща с Генералния консул на Република Турция в Бургас г-жа Сенем Гюзел. На разговорите присъстваха и заместник-областните управители Ширин Вели и Петко Шаренков.

„В Шумен са направени едни от най-големите турски инвестиции. Като Генерално консулство сме готови да оказваме съдействие, за да може да се увеличават инвеститорите в региона“, заяви генералният консул г-жа Гюзел. Тя подчерта непрекъснатото развитие на отношенията между България и Турция и изрази готовност да подкрепя и да работи за укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията във всички сфери.

Областният управител проф. Желев представи характеристиките на област Шумен, като подчерта ролята на турските инвеститори през годините за икономическото развитие на региона.„Искам да отбележа огромните заслуги на г-н Фикрет Индже не само за развитието на „Алкомет” АД, но и неговия принос и съпричастност за подобряване на живота на хората в Шуменския регион“ каза проф. Желев.

Областният управител проф. Стефан Желев и Генералният консул на Република Турция в Бургас г-жа Сенем Гюзел коментираха и постигнатото в сферата на образованието и туризма, като изразиха убеждението си, че добрите контакти в междусъседските ни отношения ще продължат.

IMG_0226

Skip to content