Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
8 август (вторник)

Областният управител проф. Стефан Желев прие посланика на Китайската народна република у нас Н. Пр. г-н Джан Хайджоу

Областният управител проф. Стефан Желев прие извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република в България Н. Пр. г-н Джан Хайджоу, който е на посещение в Шумен по покана на кмета на общината Любомир Христов. По време на срещата дипломатът беше придружаван от първия секретар на мисията г-н Ян Сюй и културния аташе г-н Шъ Чуен.

Проф. Стефан Желев представи социално-икономическата характеристика на област Шумен, акцентирайки върху неравномерното икономическо развитие на отделните общини в региона. „Необходими са инвестиции в по-малките общини, които изостават в своето развитие“, подчерта областният управител проф. Желев. Той запозна Н. Пр. г-н Джан Хайджоу с инициативата за изграждане на скоростен път Силистра-Лесово и подчерта важността на това трасе за подобряване на транспортните връзки между Северна и Южна България, както и неговото положително въздействие върху цялостното развитие на областите, разположени по трасето.

От своя страна китайският дипломат изрази убеждението си, че добрата инфраструктура е основание и предпоставка за икономическото развитие. Н. Пр. г-н Джан Хайджоу подчерта, че Китай активно се стреми към разширяване на икономическите връзки с Европа.

В края на разговора областният управител проф. Стефан Желев и Н. Пр. г-н Джан Хайджоу изразиха задоволството си от ползотворната среща и намеренията си да бъдат осъществени нови срещи за задълбочаване на взаимното сътрудничество.

IMG_5263

IMG_5267

Skip to content