Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
26 април (четвъртък)

Областният управител проф. Стефан Желев разговаря с ръководителите на МБАЛ и на РЗОК относно проблема с изплащането на трудовите възнаграждения на работещите в болницата

Областният управител проф. Стефан Желев проведе среща с изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов, с  временно изпълняващия длъжността директор на РЗОК Мирослав Мутафчийски и заместник-кмета по здравеопазване и социални дейности на община Шумен д-р Светлана Маркова относно проблема с изплащането на трудовите възнаграждения на работещите в здравното заведение.

По време на разговорите д-р Атанасов съобщи, че няма месец, през който да не е извършвано плащане към работещите в болницата. „На 15 април бяха изплатени заплатите за месец март. Плащане на аванс на 30 април няма да има, като тази сума ще бъде изплатена заедно със заплатите, след като бъде сключен договора със здравната каса“, каза д-р Атанасов. Той уточни, че документите на МБАЛ  за сключването на този договор ще бъдат подадени в касата на 30 април. „3аконовият срок за сключване на договора е 30 дни след подаване на документите“, каза Мирослав Мутафчийски и уточни, че РЗОК приема и обработва документи на договорните си партньори от началото на месец април.„ На 23 април на МБАЛ Шумен е преведена сумата от 1 300 242 лв.“, каза още г-н Мутафчийски.

„Ако документите за сключването на договора със здравната каса бяха подадени в началото на април, до сега МБАЛ щеше да има сключен договор с НЗОК и проблема нямаше да съществува. Недоумявам защо ръководството на болницата не са взели необходимите мерки своевременно, за да няма проблем с трудовите възнаграждения на работещите в болницата“, коментира областният управител проф. Стефан Желев.

 

 

Skip to content