Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
27 април (петък)

Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе

Областният управител на област Шумен проф. Стефан Желев проведе днес първа официална среща с Генералния консул на Република Турция в Бургас г-н Нурай Иньонтепе. По време на разговорите областният управител проф. Стефан Желев представи особеностите на област Шумен в сферата на икономиката и богатото културно-историческо наследство в региона.

„Шумен е градът, където има най-много турски инвестиции, много история и се надявам да привлечем интереса на все повече турски туристи към региона“, заяви генералният консул г-н Нурай Иньонтепе.

Проф. Стефан Желев изрази желанието си за подкрепа от страна на Генералното консулство за привличане на турски инвеститори към по-малките общини в област Шумен с цел намаляване на безработицата и неравномерното икономическо развитие, а от своя страна Генералният консул изрази готовността си за съдействие.

Областният управител проф. Стефан Желев и Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе изразиха убеждението си, че трябва да се надгражда постигнатото в междусъседските ни отношения и се договориха добрите контакти да продължат.

IMG_5982

Skip to content