Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
1 септември (петък)

Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с културни дейци от Руската федерация

Областният управител проф. Стефан Желев прие делегация от изявени дейци на културата от Руската федерация, които са на посещение в Шумен. Гостите, сред които са учени, художници, писатели и поети, участват в 17-то издание на Дните на руската култура, които се провеждат в града ни. Проявата се организира от Съюза на писателите на Москва, Международния съюз на писателите „Св. св. Кирил и Методий“ и Славянско дружество „Васил Друмев“.

Задоволство от възможността такива творчески срещи да се организират и да продължава традицията изрази акад. Лола Звонарьова- секретар на Съюза на писателите на Москва. Тя подчерта убедеността си, че тези разговори са необходими и за двете страни, за да се съхранят връзките в областта на културата, изкуството и науката. Акад. Звонарьова пожела контактите да се задълбочават и повече български автори да имат възможността да представят творчеството си в Руската федерация.

От своя страна областният управител проф. Желев поздрави акад. Лола Звонарьова за нейните професионални постижения и успехи като литературовед, критик, историк и изкуствовед, намерили през годините широко и заслужено признание не само в Русия, но и в редица други държави. Той й честити 60-годишния юбилей и изрази благодарността си за нейната дългогодишна дейност, неуморен труд и всеотдайност за популяризиране и съхраняване на българо-руските връзки в областта на образованието, културата и духовността.

По-късно делегацията участва в творческа среща в регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”.

IMG_5288IMG_5297

 

Skip to content