Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
17 септември (понеделник)

Областният управител проф. Стефан Желев се срещна с посланика на Чешката република у нас Н. Пр. Душан Щраух

Областният управител проф. Стефан Желев прие извънредния и пълномощен посланик на Чешката република у нас Негово Превъзходителство г-н Душан Щраух, който днес е на първо посещение в Шумен. По време на срещата, в която участваха заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, проф. Стефан Желев представи особеностите в икономическото развитие на област Шумен. Той акцентира върху бързото индустриално развитие на областния център през последните няколко години и необходимостта от стимулиране на инвестициите към по-малките общини, където липсата на заетост за хората остава проблем.

Областният управител запозна чешкия посланик с богатото културно-историческо наследство в региона и посочи, че през последните години все повече туристи посещават историческите обекти, но продължават усилията на централната и местните власти за подобряване на инфраструктурата и популяризиране на забележителностите в региона.

В края на разговора областният управител проф. Стефан Желев и Н. Пр. Душан Щраух се обединиха около намерението си да бъдат осъществени нови срещи за задълбочаване на взаимното сътрудничество.

IMG_6201

Skip to content