ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
7 септември (вторник)

Областният управител с призив към жителите на област Шумен да се преброят по електронен път в рамките на Преброяване 2021

Областният управител Валентин Александров отправя призив към жителите на област Шумен да се преброят по електронен път в рамките на Преброяване 2021. В условията на усложняващата се епидемична обстановка използвайте тази възможност за преброяване по интернет, която има много предимства, е апелът на областния управител.

Преброяване 2021 в Република България ще се състои между 7 септември и 3 октомври 2021 г. В 0.00 часа на 7 септември започна електронното преброяване, което ще продължи до 24.00 часа на 17 септември. Всеки гражданин, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни електронната преброителна карта онлайн на адрес www.census2021.bg.  Попълването на картата е бързо и лесно – необходими са само компютър, таблет или мобилен телефон, лична карта и ЕГН. Предварително преброителната карта може да бъде видяна на https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf

От 18 септември до 3 октомври преброители ще посещават домовете и ще преброят само тези, които не са го направили сами през интернет.

Най-голямото статистическо изследване ще събере и предостави качествена и съпоставима информация за броя, демографската структура и социално-икономическите характеристики на населението от една страна, а от друга – за характеристиките на сградния фонд и за жилищните условия на домакинствата в страната. Данните от преброяването се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.

 

Skip to content