Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
31 май (понеделник)

Областният управител Валентин Александров обсъди с институциите подготовката за предстоящите избори за народни представители в област Шумен

 

Поредица от срещи проведе областният управител Валентин Александров за обсъждане подготовката в област Шумен за нормалното протичане на изборите за народни представители на 11 юли. В първите десет дни от назначаването си на поста областният управител разговаря с директора на Областната дирекция на МВР, началника на РУ-Нови пазар, началника на участък „Полиция“-Каспичан, кметовете на общините Нови пазар и Каспичан, както и с ръководителите на РЗИ, ОДБХ, ВиК, Напоителни системи-Шумен и Инспекцията по труда. „Необходимо е да бъдат предприети всички мерки за провеждане на честни и демократични избори, да не се допуснат нарушения като вот под натиск и манипулации“, беше категоричен областният управител Валентин Александров.

Всички кметове на общини и началниците на районните управления на МВР в областта ще бъдат запознати с резултатите от анализа на Антикорупционния фонд за влиянието на контролирания и купен вот в страната и ще получат карта и списък с изборните секции в област Шумен, в които рискът от контролиран и купен вот e по-висок. Целта е да бъдат предприети адекватни действия от тяхна страна и да създадат организация за недопускане на изборни нарушения.

Skip to content