Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
15 септември (сряда)

Областният управител Валентин Александров се срещна с посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок

Областният управител на област Шумен Валентин Александров проведе среща с посланика на Република Турция у нас Н.Пр. г-жа Айлин Секизкьок, която днес е на първо официално посещение в Шумен. Тя е придружавана от десетчленна делегация, в състава на която е генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел. В разговорите участваха заместник-областните управители Албена Бабева-Сланева и Сашо Евлогиев.

Областният управител Валентин Александров представи особеностите в социално-икономическото развитие и богатото културно-историческо наследство в региона. „В област Шумен работят едни от най-големите турски инвеститори, което е показателно за развитието на контактите в областта на икономиката“, заяви областният управител и изрази задоволството си от възможността на срещата да бъде обсъдено развитието на двустранното сътрудничество между България и Република Турция и в частност връзките с област Шумен.

Н.Пр. посланик Айлин Секизкьок благодари за топлия прием и подчерта важното място, което заемат търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни и особено връзките с област Шумен. „Това е област, към която турските инвеститори проявяват интерес и със своята работа поощряват и други да работят тук“, каза Н. пр. г-жа Айлин Секизкьок.

Областният управител Валентин Александров и посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок изразиха убеждението си, че постигнатото в междусъседските ни отношения трябва да се надгражда, като се ангажираха да оказват необходимото съдействие за увеличаване на инвеститорите в региона и развитието на двустранните контакти.

По време на разговорите беше коментирано и постигнатото в сферата на образованието и културата, като двете страни подчертаха увереността си, че добрите връзки в междусъседските ни отношения ще продължат.

Skip to content