Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
19 октомври (четвъртък)

Община Венец с усвоени над 23 млн. лева по европейски програми през първия програмен период

Информационна среща в рамките на кампанията в област Шумен на тема „Съединението прави силата- Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“ се проведе в община Венец. Инициативата е посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. На срещата присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова.

„Председателството е възможност България да утвърди своя образ сред държавите-членки като отговорен и активен член на ЕС“, каза пред жителите на общината областният управител проф. Стефан Желев. В презентацията си той акцентира върху това, което дава Европейският съюз на младите хора днес, как те могат да получат различни перспективи за реализация, какви широки възможности за обучение и професионално развитие им дават европейските младежки програми.

От своя страна – домакините от община Венец представиха постиженията на общината, постигнати в резултат на членството на България в ЕС. Кметът Нехрибан Ахмедова подчерта значимостта на проектите, реализирани с европейски средства за десетгодишния период и тяхната изключителна важност за развитието на общината. „Собственият ни финансов ресурс никога не би достигнал, за да направим всичко това, което успяхме да реализираме за нашата община за изминалите 10 години“, заяви Нехрибан Ахмедова. По думите й общината максимално се е възползвала от възможностите на европейските програми и през първия програмен период в община Венец са реализирани проекти за 23 091 561 лева. Според Нехрибан Ахмедова от особена важност за подобряване облика на общината са извършената рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа в общината, реконструкцията на водопреносната мрежа с довеждащ водопровод на село Венец, както и различните програми за заетост, чрез които се осигурява работа на жителите на общината.

Кампанията в област Шумен е част от предвидените дейности по реализацията на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017г.  и се организира в цялата страна по инициатива на Министерството на Българското председателство.

IMG_5420

IMAG3688

Skip to content