Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
2 юни (четвъртък)

Общините и местните структури на държавната администрация се включват в кампанията „Да изчистим България заедно”

Общините и териториалните структури на  държавната администрация в област Шумен ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV Media Group за шести пореден път. Акцията ще се проведе на 4 юни от 9.30 ч.,  като акцентът тази година е поставен върху почистването на защитените територии и природните паркове.

На територията на Природен парк „Шуменско плато“ са определени четири места за почистване-районът около Шуменска крепост, летен информационен център на Паметник „Създатели на българската държава“, районът около ловна хижа „Диана“ и парк „Кьошковете“. В почистването на тези обекти ще участват представители на  администрацията на община Шумен, ОД“Земеделие“, Бюрото по труда, Североизточно държавно предприятие, отдел „Статистически изследвания“ Шумен, Инспекцията по труда, ОД на МВР, РЗИ, РЗОК, РИО, ВиК, Пътища АД, Титан, Регионалната дирекция по горите, РИОСВ, МЕР Шумен, местните структури на НОИ и НАП. В акцията ще се включат и група американски кадети, които заедно с Велоклуб „Илчов баир“ ще почистват района на стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“. Държавната психиатрична болница в Царев брод и редица частни фирми също ще участват в инициативата, като те са избрали да почистват районите около техните работни места. Подкрепа за кампанията изразиха и кметовете на останалите общини в област Шумен, където ще се организират акции по почистване на съответните населени места.

Областният управител Донка Иванова отправя призив към жителите на област Шумен да се включат в кампанията. Всеки, който желае да подкрепи доброволческата инициатива, може да направи това на определените райони в природен парк „Шуменско плато“ или на място по негов избор.

Skip to content