Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
5 ноември (понеделник)

Общото събрание на Асоциацията по ВиК одобри промени в подборната инвестиционна програма на ВиК- Шумен за 2018 година

Актуализация на подробната инвестиционна програма за 2018 г. на ВиК- Шумен“ ООД беше одобрена на заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен. Съгласно гласуваните промени дружеството е инвестирало 478 271 лева в активи- ВиК системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост вместо заложените 604 000 лв. Актуализацията беше одобрена с гласовете на държавата и общините Шумен, Нови пазар, Каолиново и Хитрино. Представителят на община Каспичан гласува „въздържал се“, а общините Велики Преслав, Върбица, Венец, Смядово и Никола Козлево нямаха представители на заседанието.

Управителят на „ВиК“ ООД Красимир Марков коментира, че предложената програма не е отчет на инвестициите, които е направило дружеството през 2018 година. „Работата по обектите продължава, реалното изпълнение по програмата ще стане ясно в средата на месец декември“, съобщи Красимир Марков. Управителят на дружеството каза още, че предстои да бъде обявена обществената поръчка за изграждането на Пречиствателна станция за питейни води в Шумен, като подготовката на тръжната документация е приключила и все още се уточняват някои подробности.

На своето заседание Общото събрание прие и препоръчителен размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК – Шумен за 2019 г.в размер на  24 950, 80 лв.

Skip to content