Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
12 декември (понеделник)

Осигурено е медицинско обслужване за жителите на Хитрино

 

Жителите на община Хитрино ще получат медицинско обслужване на място в населените места на общината. Общопрактикуващият лекар на Хитрино д-р Веска Димитрова от днес ще обслужва пациентите си в медицински пункт, разкрит в село Върбак. Общопрактикуващите лекари, които обслужват населението от другите села на територията на общината, ще приемат пациентите си по установения график.

Създадена е необходимата организация от Районната здравно-осигурителна каса аптеките да отпускат на жителите на Хитрино необходимите лекарства и консумативи без представяне на рецептурни книжки.

Областният щаб за защита на населението при бедствия със съдействието на БЧК, Ротари клуб- Шумен и много дарители, вече второ денонощие осигурява пакети с храна, вода и кисело мляко за работещите на мястото на инцидента в Хитрино пожарникари, полицаи и служители на Центровете за спешна медицинска помощ.

Със съдействието на Министерството на отбраната и военното формирование в Шумен от тази вечер ще заработи полева кухня за обслужване на хората, които работят на терен за ликвидиране на последствията от инцидента.

Skip to content