Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
12 октомври (петък)

Почистена е дървесна растителност от труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия

 

Труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия, които се намират извън границите на урбанизираните територии, бяха почистени със специализирана техника от натрупаните дървета и наноси. Дейностите, които са част от превантивните мерки за ограничаване последствията от природни бедствия на територията на област Шумен, бяха извършени под ръководството на заместник-областния управител Петко Шаренков.

В продължение на пет дни- от 8 октомври до днес, екипи на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на Североизточно държавно предприятие- Държавно горско стопанство „Преслав“ със специализирана техника при тежки условия в труднодостъпни места почистиха от натрупаната дървесна растителност участъци по коритото на река Камчия, намиращи се до мост над реката по главен път 1-7 до пътен кантон „Боаза“ от Омуртагов мост в посока язовир Тича.

В тези райони коритото на реката не е било почиствано от близо 20 години и за осигуряване на нормалната проводимост в този участък от река Камчия са издърпани и извадени със специализирана техника голямо количество израснали или паднали във водното течение дървета и дънери. В разчистването на района участваха и трима работници от община Велики Преслав, а достъп до участъка беше осигурен със съдействието на Областно пътно управление.

Добитият дървен материал ще бъде предоставен безвъзмездно на опорните пунктове за зимно поддържане в района и на община Велики Преслав.

Областният управител проф. Стефан Желев изказва своята благодарност на ръководителите на държавните институции и на екипите, участвали в акцията, за високия професионализъм и отговорност при осъществяване на високорисковата дейност по почистване на коритото на река Камчия.

Камчия чистене 1

Камчия чистене 5

Камчия чистене 9

 

Skip to content