Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
30 септември (сряда)

Подполковник Петьо Петров сдаде длъжността „Началник на Военно окръжие“- Шумен

Церемония за сдаване и приемане на длъжността „Началник на Военно окръжие – Шумен“ се проведе в Областна администрация- Шумен. В присъствието на заместник-началника на Централно военно окръжие полковник Люсиен Тишев,подполковник Петьо Петров сдаде длъжността на началника на сектор „Военен отчет, комплектуване, набиране и адаптация” майор Георги Георгиев, който ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр.

В церемонията взеха участие областният управител на област Шумен Донка Иванова, заместник областният управител Петко Шаренков, началникът на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” полковник Сашо Евлогиев, директорът на ТД на ДАНС Калин Кръстев, председателят на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полковник от запаса доцент Радослав Узунов, командири и представители на всички военни формирования от област Шумен, специалисти по отбранително-мобилизационна подготовка от областната и общински администрации.

С министерска заповед подполковник Петьо Петров е освободен от длъжност и военна служба и преминава в запаса на Българската армия.

След подписване на акта за сдаване на длъжността полковник Люсиен Тишев благодари на подполковник Петьо Петров за дългодишното ръководство, положените усилия и му връчи  сувенирен знак на Централно военно окръжие.

Поздравителни адреси и благодарности за съвместната дейност изказаха всички присъствали.

Подполковник Петьо Петров благодари  за получените пожелания и изрази надежда да бъде приет в редиците на запасните офицери.

Skip to content