Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
22 декември (вторник)

Практическо занятие за действия при земетресение, наводнение и пожар на територията на област Шумен

Практическо занятие на тема „Действие на областния и общинските щабове, доброволните формирования и съставните части на ЕСС при земетресение и последващо усложняване на обстановката на територията на област Шумен“ беше организирано днес под ръководството на областния управител Донка Иванова.

Практическите действия бяха проведени на центъра в село Мадара, като участие в тях взеха общо 116 служители на пожарната, спешна помощ, доброволните формирования и доброволци. Симулирани бяха действия при земетресение с последващо усложняване на обстановката – наводнение и пожар. Проведе се издирване и временно извеждане на хората от жилищата им, пострадали от наводнението. Пострадалите бяха транспортирани в приемен пункт, където медици им оказаха първа помощ и по-късно бяха транспортирани до болницата в Нови пазар. Показани бяха и действия за гасене на пожар в сградата на кметството в Мадара.

В края на занятието областният управител Донка Иванова изказа удовлетворението си от активното и отговорно отношение на всички участници от екипите, които се включиха в подготовката и провеждането на практическото занятие. Целта е изпълнена. Показано беше много добро взаимодействие между всички структури, каза областният управител.

IMG_2748
IMG_2760
IMG_2778

Skip to content