Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
24 март (четвъртък)

„Празник в гората“ организират в Шумен по повод Седмицата на гората

„Подобри гората“ е посланието на кампанията „Седмица на гората-2016“, която ще се проведе в цялата страна в дните от 4 до 10 април. Във връзка с реализацията на инициативата в област Шумен, днес областният управител Донка Иванова проведе работна среща с представители на Регионалната дирекция по горите, Североизточното държавно предприятие, дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“, Държавно горско стопанство Шумен, Регионален инспекторат по образование и общините.

По инициатива на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите през тази година в рамките на Седмицата на гората ще се организират общоградски празници, които ще се проведат в цялата страна на 9 април.

„Целта на тази кампания е да учим и възпитаваме младите хора към грижа за гората и природата изобщо и се надявам чрез подобни прояви да успеем да ги мотивираме да участват в дейности за опазване на околната среда“, каза областният управител Донка Иванова.

В Шумен за място на празничната инициатива организаторите са избрали пространството пред информационния център на Паметник „Създатели на българската държава“, където с участието на ученици от общините в региона ще се проведат различни интерактивни игри. Участниците в празника ще имат възможност да получат рекламни материали, както и безплатни фиданки от горските стопанства.

Skip to content