Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
31 май (четвъртък)

Предприети са мерки за обезопасяване на района и ограничаване на скоростта на кръстовището за село Дибич на път II-73 Шумен-Карнобат

Изпълнени са набелязаните мерки за обезопасяване на участъка и ограничаване на скоростта на кръстовището на път II-73 Шумен-Карнобат и път IV-73001 при село Дибич, община Шумен. Дейностите бяха одобрени от Областната транспортна комисия на заседание на 15 май.

Днес заместник-областният управител Петко Шаренков, представители на община Шумен, Областно пътно управление, Пътна полиция и кметът на село Дибич Христо Йорданов на място провериха как са изпълнени решенията на комисията.

В началото на селото с помощта на местна фирма е изградена нова спирка за пътниците на преминаващите автобуси, които вече ще спират в границите на населеното място, а не както досега на главния път. Съгласно решението на Областната транспортна комисия съществуващият спирков заслон на главния път в този участък е премахнат.

В този район от пътя е поставена мантинела, с която е затворен нерегламентиран път в близост до кръстовището, който се е използвал за преминаване на  селскостопанска техника.

Поставени са два нови пътни знака на главния път Шумен-Карнобат за ограничаване скоростта в участъка до 60 км/ч, като до момента допустимата скорост беше 70 км/ч.

IMG_6073

IMG_6065

IMG_6079

Skip to content